Bepaal het lied: 

Bepaal samen met de jarige jop welk lied jullie willen opnemen. Leg de keuze voor aan RecordingParty. Niet ieder nummer is namelijk geschikt. Zo moet er bijvoorbeeld wel een karaoke-/instrumentale versie beschikbaar zijn.

Bouw een homestudio:

Om een goede opname te maken is een stille ruimte nodig die zo min mogelijk bijgeluiden heeft. De woonkamer is daardoor niet zo geschikt. Een slaapkamer of de schuur is dat bijvoorbeeld wel. Tover deze ruimte om tot heuse studio met bijvoorbeeld eierdozen tegen de muren, een discobol in het midden en letters op de deur of de muur.

Tricksound komt langs:

Frank van Tricksound legt aan het begin van de RecordingParty precies uit wat er gaat gebeuren. Hij deelt de teksten uit, waarin meteen een verdeling van de tekst is gemaakt. Tijdens het opbouwen en aansluiten van de opname-apparatuur oefenen de kinderen alvast, waarna ze in groepjes van twee de studio bezoeken en hun zinnetjes inzingen. In de tussentijd kunnen de andere kinderen bijvoorbeeld een cd-hoesje maken of een dansje bij het nummer instuderen. Als iedereen is geweest, begint voor Frank het knip- en plakwerk en zet hij wat mooie effecten zoals een galm of echo op de stemmen. Zo klinkt het echt professioneel! Het eindresultaat is een mp3 die ter plekke te delen is, bijvoorbeeld via e-mail of WhatsApp. Binnen een paar dagen ontvang je van Frank een link naar de youtube-clip met de foto’s. De link is verborgen, zodat hij niet gevonden kan worden via zoekmachines, maar alleen te bekijken zijn door mensen die de link hebben.

Het opnemen en het editen en afmixen duurt afhankelijk van het liedje en het aantal kinderen ongeveer 3 uur.